top of page
taustakuva jossa kerrostunutta maalia
TulkkausTaide logo

JULIUS JOKINEN

Julius Jokinen

JULIUS JOKINEN

Viittomakielen tulkki

Tulkkauskielet puhutuissa kielissä 

suomi äidinkielenä

Tulkkauskielet viitotuissa kielissä 

suomalainen viittomakieli

Valmistunut

Humak, 2023

Sähköposti:

julius@tulkkaustaide.fi

"Tulkin työssä minua jatkuvasti hämmästyttää, miten hienolta tuntuu välittää kommunikaatiota ihmisten välillä, vieläpä käyttäen käsiäni ja kehon kieltä. Päädyin tulkin ammattiin sattumalla, kun vanhassa työpaikassani oli kuuro työharjoittelija ja hänen mukanaan tulkki. Sain heiltä idean hakea kouluun, olihan minulla kielipäätä, halua olla hyödyksi ihmisille sekä intoa mennä elämässä eteenpäin. Noin neljä vuotta myöhemmin, kaikkien seikkailujen jälkeen voin ylpeydellä laittaa tulkkikyltin rintaani ja lähteä keikalle!

Viittomakieli avautui minulle täysin uudella tavalla, kun toisen vuoden kesälomalla pääsin töihin palvelukeskukseen, jonka työympäristö on hyvin viittomakielinen. Palaset loksahtivat kohdilleen ja haluni valmistua tulkiksi vahvistui. Nyt vasta vähän aikaa tulkkausta tehneenä olen erittäin tyytyväinen, parasta on ollut kohtaamiset ihmisten kanssa vaihtelevissa paikoissa, sekä tietysti itse tulkkaus!

 

Luonteeltani olen hyvin rento, helposti lähestyttävä tyyppi joka ei stressaa liikoja eikä varsinkaan ota itseään liian vakavasti. Osaan mukautua hyvin tilanteisiin ja ihmisiin, ja usein asiat hoituu parhaiten pieni pilke silmäkulmassa. Vapaa-ajallani olen varsinainen kävelevä stereotypia, rakastan fiilistellä vinyylilevyjä ja kahvia, fillarointia ja erilaisia tyylejä. Harrastan paljon liikuntaa, kuten skeittausta, lumilautailua, fillarointia, juoksua, ja kaikkea siltä väliltä. Nyt odotan että pieni esikoispoikani kasvaa hieman jotta hänkin pääsee mukaan, heti kun jalat kantaa!"

 

”Jaettu ilo on paras ilo :)

taustakuva jossa kerrostunutta maalia
bottom of page