top of page
taustakuva jossa kerrostunutta maalia
TulkkausTaide logo

ESSI KRONQVIST

Essi Kronqvist

ESSI KRONQVIST

Viittomakielen tulkki

Puhevammaisten tulkki

Kommunikaatio-opettaja

Kuurosokeiden tulkki

Kirjoitustulkkaus

Tulkkauskielet puhutuissa kielissä 

suomi äidinkielenä

keskitason englanti

Tulkkauskielet viitotuissa kielissä 

suomalainen viittomakieli

Valmistunut

Humak Kuopio, 2011

Puhelin: 041 314 5266

Sähköposti: essi@tulkkaustaide.fi

Essi tuottaa viittomakielen tulkkausta, puhevammaisten tulkkausta ja kuulo-näkövammaisten tulkkausta Kela-tulkkina pääasiassa Uudellamaalla, itäisellä alueella ja ulkomailla.

Etätulkkaus seuraavilla ohjelmilla:  

Google Meet, Whatsapp, Teams ja Zoom

"Vielä tulkiksi valmistuessani epäilin, ettei tulkkausala olisi minua varten. Kuluneiden vuosien varrella olen joutunut pyörtämään päätökseni useasti. Tänä päivänä en haluaisi luopua tulkkaamisesta mistään hinnasta, sillä nautin työstäni ja saan siitä kaipaamiani haasteita sekä vaihtelevuutta arkeeni. Tulkkaustyön paras puoli on ehdottomasti tilaisuudet, jotka kehittävät osaamistani. Ne saattavat jännittää etukäteen, mutta tulkatessa ne energisoivat ja antavat onnistumisen kokemuksia.  Toinen upea puoli tulkkina olemisessa on kaikki ne mahtavat ihmiset, joita olen vuosien varrella työni ansiosta tavannut. He ovat opettaneet minulle paljon ja avartaneet maailman katsomustani.

 

Minulle itseni kehittäminen ja uuden oppiminen ovat tärkeitä. Koen, että erilaisten tulkkiparien kanssa yhteistyön tekeminen on mahdollisuus kehittää sekä omaa että parini osaamista. Nautin uusien ideoiden ja ratkaisumallien saamisesta paritulkkauksissa, mutta myös siitä, että voin tukea kolleegaani ja tarjota omaa osaamistani hänen käyttöönsä. Minusta on tärkeää, että tulkkaustilanteen jälkeen molemmilta löytyy edes pieni hetki, jolloin ehditään keskustella tulkkauksesta ja sen sujumisesta toisillemme palautetta antaen. 

 

Minusta löytyy monia puolia ja toisinaan itseni kuvailu onkin kovin hankalaa. Saatan vaikuttaa toisinaan vakavalta, mutta osaan myös hassutella ja nauraa. En ole onnettaren lempilapsi, minkä vuoksi elämässäni sattuu usein erilaisia toilailuja ja sattumuksia. Näiden avulla olen oppinut nauramaan itselleni ja ottamaan asioita kevyemmin. Vapaa-ajat vietän mieluiten hyvän kirjan parissa tai ystävien seurassa jutellen. Useimmiten minulla myös kulkee mukanani jonkinlainen käsityö, jota teen mieluusti erilaisissa tilanteissa niin vapaa-aikanani kuin työajan tauoilla sekä vaikka julkisissa matkustaessani."

”Paikalleen ei kannata hyytyä, sillä jokainen päivä on mahdollisuus kehittää itseään ja olla entistä parempi versio itsestään.”

taustakuva jossa kerrostunutta maalia
bottom of page